Schade+winterweer+aan+kassen+40+miljoen+euro
Nieuws
© Vidiphoto

Schade winterweer aan kassen 40 miljoen euro

Verzekeringsmaatschappij Interpolis maakt twee weken na de sneeuw en vorst een schadebedrag van ruim 40 miljoen euro bekend in de glastuinbouw.

Het aantal schadegevallen in de agrarische sector staat nu op vijfhonderd. De meldingen komen vanuit het hele land. Het betreft niet alleen forse schade aan constructies en ruiten, maar ook gewassen zijn aangetast. Door het gesneuvelde glas hebben veel gewassen geleden onder te lage temperaturen. Sommige gewassen zijn zelfs verloren gegaan.

Experts en taxateurs leggen de prioriteit bij het voorkomen van gewasschade in glastuinbouwbedrijven. Ze werken samen met glastuinders en herstel- en bouwbedrijven om de eerste schade te verhelpen. Vorige week werden al noodwanden geplaatst en ruiten hersteld.

Landbouw en veehouderij

In de landbouw en veehouderij kreeg Interpolis ongeveer tachtig schademeldingen binnen. Het schadebedrag in deze sectoren loopt op naar 2 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer