Bloem hoort het meest bij Vrouwendag

Een bloem is het belangrijkste cadeau dat mensen schenken op Internationale Vrouwendag. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door Motivaction, in opdracht van Bloemenbureau Holland (BBH).

Bloem+hoort+het+meest+bij+Vrouwendag
© Twan Wiermans

Van de consumenten in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk (VK), de vier kernlanden voor de Nederlandse sierteeltsector, kiest 38 procent voor bloemen uit een lijst van twintig producten. De bloem is duidelijk favoriet, want er is een verschil van bijna 10 procent met wat op nummer 2 staat. Per land zijn er wel verschillen: in Duitsland kiest 49 procent voor bloemen, in Nederland 37 procent en in Frankrijk en het VK is dat percentage 34.

Uit het onderzoek van Motivaction blijkt dat iets meer dan 50 procent van de consumenten het geen probleem vindt om bloemen te geven op de feestdag. Iets minder dan 14 procent vindt het eigenlijk geen goed idee. Consumenten achten planten minder geschikt als Vrouwendagcadeau.


Bloemen worden het meeste gekocht voor moeders (37 procent), partners (31 procent) en een vriendin (33 procent). Oma’s en collega’s krijgen in 20 procent van de gevallen bloemen. De roos is veruit favoriet en tulpen scoren ook goed.

In hoeverre mensen zich bewust zijn van Internationale Vrouwendag wisselt sterk per land. In Duitsland en Frankrijk weet meer dan 85 procent van het bestaan ervan. Dit percentage ligt lager in Nederland (68) en het VK (60). Van de consumenten hecht 55 procent waarde aan de feestdag die jaarlijks op 8 maart wordt gevierd.

In Duitsland verschillen de meningen over de dag sterk per gebied. Dit komt door de vroegere tweedeling, aldus BBH. In Oost-Duitsland kent 95 procent van de respondenten Internationale Vrouwendag. Daar is de dag belangrijk. In West-Duitsland wordt er nauwelijks aandacht aan besteed. In het oosten krijgen vrouwelijke medewerkers felicitaties en bloemen, maar in het westen gebeurt dit niet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer