Royal+FloraHolland+breekt+omzetrecord
Nieuws
© FloraHolland

Royal FloraHolland breekt omzetrecord

Bloemenveiling Royal FloraHolland heeft in de week van 22 tot 26 februari een totale weekomzet behaald van bijna 153 miljoen euro. Hiermee is het omzetrecord gebroken dat stond op ruim 142 miljoen euro in week 18 van 2018.

De omzetgroei ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar bedraagt meer dan 30 procent. Hiervan is ruim 22 procent toe te schrijven aan de hogere prijzen op de klok en de directe verkoop. In de afgelopen tien jaar werd in deze periode nog niet eerder zo'n hoog gemiddeld prijsniveau bereikt.

Een verklaring voor de goede prijsvorming is de aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart en de Engelse Moederdag op 14 maart. De toenemende vraag vanuit de internationale retail en het mooie weer van de afgelopen dagen hebben hier ook aan bijgedragen.


Tulpen

De omzetgroei van tulpen bedroeg bijna 32 procent. Ook rozen en chrysanten waren populaire snijbloemen. Bij de planten behaalden de violen, de bollen op pot en potphalaenopsis een forse omzetstijging.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer