Tweede Kamer: retail kan boeren helpen met koolstoflandbouw

De retail kan boeren helpen met koolstoflandbouw, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. Het kabinet is via een motie verzocht met retailers om tafel te gaan. Zij moeten worden gestimuleerd om voor Nederlandse boeren een project te starten om de kennisontwikkeling te bevorderen.

Tweede+Kamer%3A+retail+kan+boeren+helpen+met+koolstoflandbouw
© Shutterstock

De motie is ingediend door Kamerlid Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging). Ze verwijst naar een retailer in België die al is gestart met de extra begeleiding van vijftien koolstofboeren.

Omdat agrarisch ondernemers er met het verbouwen van planten en grassen voor zorgen dat CO2 in de bodem wordt vastgelegd, en zo een bijdrage leveren aan het klimaatbeleid, lijkt het Van der Plas zinvol deze begeleiding ook in Nederland in te zetten.


Binnen de Europese Unie wordt ook gewerkt aan beleid voor koolstoflandbouw. De Europese Commissie ziet dit als een belangrijk onderdeel van de vergroening van de landbouw, voor grote en kleine agrarische bedrijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer