Extra R&O voor Deens en Roemeens pluimveetransport door vogelgriep

Vervoersmiddelen voor pluimvee en broedeieren uit Denemarken en Roemenië moeten onmiddellijk na binnenkomst in Nederland een tweede reiniging en ontsmetting (R&O) ondergaan. Deze maatregel is genomen door de recente uitbraken van vogelgriep onder gehouden pluimvee in die landen.

Extra+R%26amp%3BO+voor+Deens+en+Roemeens+pluimveetransport+door+vogelgriep
© Flickr.com

Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De tweede R&O van vervoersmiddelen moet plaatsvinden op een erkende reinigings- en ontsmettingsplaats voor pluimveetransportmiddelen of een slachthuis.

Na afloop van de tweede R&O laat de transporteur het bewijs invullen en ondertekenen door de toezichthouder van de erkende R&O-plaats of het slachthuis. Vervolgens stuurt de transporteur dit bewijs naar het centrale meldpunt van de NVWA.

Deze extra R&O-verplichting in verband met de vogelgriep gold al voor de Europese lidstaten België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Kroatië, Litouwen, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden. Ook had deze al betrekking op alle landen buiten de Europese Unie oftewel derde landen, dus ook het Verenigd Koninkrijk. De European Free Trade Association volgt de EU-wetgeving een-op-een. Noorwegen valt daar ook onder.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer