India opent markt voor Amerikaans varkensvlees

India opent de markt voor varkensvlees en varkensvleesproducten uit de Verenigde Staten. Een al lang bestaande belemmering voor de Amerikaanse landbouwhandel wordt daarmee weggenomen.

India+opent+markt+voor+Amerikaans+varkensvlees
© Henk Riswick

De opening van de markt is het resultaat van het US-India Trade Policy Forum dat november 2021 in New Delhi werd gehouden. 'Deze ontwikkeling markeert het hoogtepunt van bijna twee decennia werk om markttoegang te krijgen voor Amerikaans varkensvlees in India. Dat duidt op een positieve stap in de handelsbetrekkingen tussen de VS en India', reageert de Amerikaanse landbouwminister Tom Vilsack.

De National Association of Pig Farmers (NPPC) is dan ook blij met de marktopening. India is met 1,26 miljard inwoners een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. NPPC spreekt van een groot potentieel en een aanzienlijke marktkans. Varkensvlees is in India geen hoofdvoedsel; eerder een niche.

Hindoes eten voornamelijk vegetarisch en moslims eten geen varkensvlees. De binnenlandse productie van varkensvlees is daardoor beperkt tot Noordoost-India. Uit een in 2018 gepubliceerde studie 'The market for meat in India' van het federale ministerie van Landbouw zou blijken dat de (lage) invoer van varkensvlees voornamelijk bedoeld is voor hotels en restaurants en bepaalde supermarkten in grote steden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer