Forse uitbreiding Duitse strovarkensproductie

De Zuidbeierse producentenvereniging Erzeugergemeinschaft Südbayern, supermarkt Edeka Südbayern en vleesverwerker Vion verhogen de productie van hun 'strovarken' met 50 procent. Die gaat van vijfhonderd naar 750 varkens per week.

Forse+uitbreiding+Duitse+strovarkensproductie
© Pixabay

Bij dit programma, dat in 2019 werd gelanceerd, hebben de varkens niet alleen de beschikking over strostrooisel, ook hebben ze tot 40 procent meer ruimte dan varkens in conventionele stallen. Verder krijgen ze gmo-vrij voer. Om vraag en aanbod in balans te houden, wordt binnen dit programma nu gekozen voor een voorzichtige groei als gevolg van de toegenomen vraag.

Dat stelt general manager André Geven van Vion in Landshut, waar de varkens worden geslacht. 'Wat betreft de marktontwikkelingen in de conventionele varkenshouderij, is het voor onze boeren in de regio zeker interessant om dit systeem te onderzoeken.'

Zo geldt er voor de achttien huidige deelnemers een permanente ondergrens van de prijs van 1,45 euro per kilo. Daarnaast is er een streek-, stro- en dierenwelzijnstoeslag van 40 euro per geleverd varken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer