Egypte importeert in totaal 131.000 ton pootgoed

Egypte heeft in de periode van oktober 2021 tot halverwege januari 2022 voor 131.000 ton aan pootgoed aangekocht van vooral Europese aanbieders. Dit is 30 procent meer dan de aankoop van pootgoed van vorig jaar.

Egypte+importeert+in+totaal+131%2E000+ton+pootgoed
© Koos v.d. Spek

Dit meldt de website van PotatoPro op basis van informatie uit Egyptische media. Het betreft pootgoed van in totaal 76 aardappelrassen. Voor Spunta is met 45.000 ton veruit het grootste volume aan pootgoed aangekocht door afnemers in Egypte.

Egyptische aardappeltelers gebruiken het pootgoed voor de zomerteelt van aardappelen. De komende weken gaan de poters de grond in en de oogst is gepland voor mei en juni. Na Spunta is het Ierse aardappelras Cara met 21.000 ton het tweede ras voor wat betreft de aanvoer.

Nederland exporteerde vorig jaar nog ruim 30.000 ton pootgoed naar Egypte. De voorlopige exportcijfers voor dit jaar worden binnenkort bekendgemaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer