PlanetProof-leden nodig voor Noord-Hollandse kaas

De beroemde Noord-Hollandse kaas uit Lutjewinkel krijgt straks het On the way to PlanetProof-keurmerk. Daartoe zoekt zuivelconcern FrieslandCampina in de provincie Noord-Holland naar tachtig leden-melkveehouders die aan de PlanetProof-eisen kunnen voldoen.

PlanetProof%2Dleden+nodig+voor+Noord%2DHollandse+kaas
© Persbureau Noordoost

De vraag naar een PlanetProof-certificering voor de specifieke Noord-Hollandse kaas komt volgens director sales Joris Vogelpoel van kaasgroothandel Zijerveld vanuit de klanten.

Noord-Hollandse kaas, ook wel 'de gouden parel uit Lutjewinkel' genoemd, is beroemd om zijn volle en romige smaak. Door de specifieke herkomst en de regiogebonden productie is de kaas bovendien door de Europese Unie erkend als authentiek streekproduct.


Eersteklas kaas

Vogelpoel: 'De kaas blijft het jaar na jaar buitengewoon goed doen bij vooraanstaande keuringen en wordt internationaal gezien als een eersteklas kaas. Vanwege de vraag vanuit de markt willen we een bepaalde selectie uit het assortiment On the way to PlanetProof certificeren. Hierdoor wordt het totale aanbod Noord-Hollandse kaas nog breder en diverser.'

Tot nu toe was het voor leden-melkveehouders van FrieslandCampina in Noord-Holland nog niet mogelijk om deel te nemen aan On the way to PlanetProof, maar daar komt nu dus verandering in. Jos Uiterwaal, manager melkstromen bij FrieslandCampina: 'Doordat we in Lutjewinkel nu Noord-Hollandse On the way to PlanetProof-kaas gaan maken, zoeken we in de provincie Noord-Holland tachtig leden die kunnen leveren aan de On the way to PlanetProof-melkstroom.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer