Supermarkt Plus biedt snijgroenten onder keurmerk

Plus is als eerste supermarktorganisatie gestart met de grootschalige verkoop van gesneden groenten onder On the Way to PlanetProof.

Supermarkt+Plus+biedt+snijgroenten+onder+keurmerk
© De Zaderij

Begin 2023 moet ruim 95 procent van de gesneden groenten bij deze grutter onder het keurmerk vallen. Het gaat dan om ongeveer 150 producten, zoals gewassen spinazie, gesneden broccoli en roerbakgroenten.

Volgens een woordvoerder van Stichting Milieukeur (SMK), waaronder PlanetProof valt, werden al her en der kleine hoeveelheden gesneden groenten aangeboden. Maar de mate waarin Plus de verkoop oppakt is uniek.


Unitmanager Sepha Smit van Plus stelt dat het PlanetProof-keurmerk goed past bij de wijze waarop de supermarktorganisatie aan transparante en duurzame ketens werkt. 'Het certificeren van gesneden groenteproducten van Plus met PlanetProof is de laatste stap in een proces dat al tien jaar gaande is om de teelt te verduurzamen.'


Snijderij is gecertificeerd

Plus kan bij gesneden groenten overstappen op het keurmerk omdat groentesnijder Hessing deze zomer PlanetProof is gecertificeerd. Twee van de drie productielocaties, in Belfeld en Zwaagdijk, voldoen aan de keurmerkeisen.

PlanetProof is een productcertificaat, wat wil zeggen dat de groenten in de hele keten tot en met de verpakker moeten worden gecontroleerd. Dit gebeurt bij de telers en de snijderij.

SMK zegt dat de inkooporganisatie Superunie, waartoe Plus behoort, ook gesneden groenten aan de andere supermarktketens gaat aanbieden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer