Wereldwijde erkenning voor Stichting Milieukeur

Het certificaat van het Global Ecolabelling Network (GEN) is deze week uitgereikt aan Stichting Milieukeur (SMK) voor de keurmerken On the way to PlanetProof en Milieukeur. Met dit certificaat kan de stichting samenwerken met andere ecolabels om zo een grotere slag te kunnen maken op het thema verduurzaming.

Wereldwijde+erkenning+voor+Stichting+Milieukeur
© HAK

Voor het 'Full Membership' van GEN moeten de keurmerken Milieukeur en On the way to PlanetProof voldoen aan de internationale ISO-14024-norm voor ecolabels. Met die onafhankelijke toetsing biedt de certificering volgens SMK de zekerheid aan de markt dat het gaat om betrouwbare en ambitieuze keurmerken. Ook voldoen beide duurzaamheidsprogramma's hiermee aan vooraf vastgestelde milieucriteria die uitgaan van een levenscyclusbenadering.

Met het certificaat wil SMK aansluiting met andere ecolabels zoeken en zo kennis en praktijkervaringen uitwerken. EU Ecolabel, waarin SMK voor Nederland de bevoegde instantie is, is eerder al via de Europese Commissie toegelaten voor het Full Membership.

GEN is een non-profitorganisatie van wereldwijde milieukeurorganisaties. GEN werd in 1994 opgericht voor het verbeteren, promoten en ontwikkelen van milieukeurmerken van groene producten en duurzame diensten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer