HAK pakt door met groene missie en wil B Corp-certificering

In lijn met de eerder geformuleerde duurzaamheidsmissie wil groentefabrikant HAK in de loop van 2022 verder als officieel gecertificeerde B Corporation, kortweg B Corp.

HAK+pakt+door+met+groene+missie+en+wil+B+Corp%2Dcertificering
© HAK

Het onafhankelijke B Corp-keurmerk is een Amerikaans initiatief en geldt als het bewijs dat een onderneming sociale en duurzame impact realiseert, zonder in te boeten op de winst. B Corps vormen wereldwijd volgens HAK nog een select gezelschap. Tot op heden zijn slechts 4.459 bedrijven gecertificeerd, verspreid over 76 landen en verdeeld over 153 sectoren.

Bekende B Corps zijn ijsfabrikant Ben & Jerry's, outdoorkledingfabrikant Patagonia en (plantaardige) zuivelfabrikant Danone. B Corps zetten zich samen in voor een betere wereld voor hun werknemers, klanten en leveranciers, de samenleving als geheel en het milieu. HAK wil zich voegen bij de ruim 175 Nederlandse bedrijven met een B Corp-certificering, meldt het bedrijf.


Duurzaamheidsstrategie

Timo Hoogeboom, CEO van HAK, noemt het een logische volgende stap in de ontwikkeling die het bedrijf al eerder in gang zette. 'De B Corp-filosofie sluit aan bij onze missie en onze duurzaamheidsstrategie genaamd de Groene Keuken van HAK. Tegelijkertijd worden we uitgedaagd om nieuwe stappen te blijven zetten op weg naar verdere CO2-reductie en om de teelt nog verder te vergroenen.'

Een belangrijke stap die HAK inmiddels heeft gezet is het aanpassen van de bedrijfsstatuten. Daarin is nu officieel vastgelegd dat het bedrijf zich ten doel stelt om 'door middel van haar bedrijfsvoering en activiteiten een significant positieve invloed te hebben op de maatschappij en het milieu in zijn algemeenheid'. Maar ook dat het managementteam in de besluitvorming 'rekening houdt met de sociale, economische, juridische of andere gevolgen voor stakeholders en milieu'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer