Nieuwe cao voor groenten- en fruitverwerkende industrie

De werknemers van groenten- en fruitverwerkers hebben een nieuwe cao. De vakbonden hebben het cao-eindbod van de werkgevers geaccepteerd.

Nieuwe+cao+voor+groenten%2D+en+fruitverwerkende+industrie
© Persbureau Noordoost

De cao geldt voor ongeveer 3.000 werknemers bij in totaal zo'n vijftig bedrijven in de sector. Bekende namen van de groenten- en fruitverwerkers zijn onder meer HAK, Coroos en Heinz. De nieuwe cao heeft een looptijd van twee jaar tot 1 juli 2023. In die periode gaan de lonen in twee stappen van steeds 2,25 procent omhoog.

Hoewel niet alle wensen van de vakbondsleden zijn verzilverd, zijn de onderhandelaars van de vakbonden toch redelijk positief, melden zij in een reactie. Ellen Jonker van CNV Vakmensen zegt dat er ruime steun is van de leden voor de gemaakte afspraken. De loonontwikkeling voor de komende twee jaar geeft volgens haar in elk geval veel duidelijkheid en ook zijn afspraken gemaakt over de mogelijk voor mantelzorg.


Keuze om minder te werken

Yvonne Muiser van FNV Voedingsindustrie had graag ook een regeling gemaakt voor oudere werknemers, zodat ze eerder kunnen stoppen met werken. 'Dat is helaas niet gelukt. Wel komt er vanaf 1 januari 2022 een nieuwe regeling voor 58-plussers. Zij kunnen kiezen om minder te gaan werken, met behoud van een groot deel van het salaris en volledige pensioenopbouw.'

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer