Adri den Dekker-prijs moet innovatie stimuleren bij studenten

Groenteconservenfabrikant HAK heeft samen met HAS Hogeschool in Den Bosch en Venlo een nieuwe stimuleringsprijs op touw gezet voor het beste idee om de Nederlandse landbouw duurzaam en toekomstbestendig te maken.

Adri+den+Dekker%2Dprijs+moet+innovatie+stimuleren+bij+studenten
© Eigen Foto

Deelnemers aan de minor 'Innovating Agrifood Production Systems' kunnen meedoen aan de competitie. De derdejaarsstudenten kunnen 2.000 euro winnen. Die kan de winnaar investeren in zijn of haar opleiding en persoonlijke ontwikkeling. De stimuleringsprijs is vernoemd naar Adri den Dekker, oud-directeur inkoop, landbouw en duurzaamheid bij HAK.

Volgens coördinator studentzaken Ronald Sol van HAS Hogeschool benaderen de twintig deelnemende studenten van de verschillende opleidingen de uitdagingen in de toekomst vanuit andere perspectieven. 'Door hen te laten samenwerken, verwachten we dat zij iets van elkaars vakgebied en zienswijze opsteken. Die kennis kunnen ze vervolgens verwerken in hun visie op het toekomstig agrifoodsysteem. De prijs is een extra stimulans om het allerbeste werk af te leveren', aldus Sol.

Concreet wordt van de studenten verwacht dat ze uiterlijk 10 januari 2022 een onderbouwd essay inleveren. Ook moeten zij hun visie vertalen in een visueel product, zoals een poster, film of maquette. De eerste winnaar van de Adri den Dekker-prijs wordt begin februari bekendgemaakt door de vakjury. Die bestaat naast Adri den Dekker zelf uit lector Future Food Systems Frederike Praasterink aan HAS Hogeschool en directeur Michaël Wilde van ketenorganisatie Bionext.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer