Sensus tot na half januari bezig met verwerking cichorei

Sensus in het Brabantse Roosendaal is nog tot in week 3 bezig met de laatste cichoreiwortels van oogst 2021. Opbrengsten zijn de afgelopen maand met ruim 50 ton per hectare prima. Het iets dalende inulinegehalte compenseert Sensus met een laatleveringsvergoeding.

Sensus+tot+na+half+januari+bezig+met+verwerking+cichorei
© Sensus

De cichoreiverwerker is al enige tijd bezig om het contractareaal voor het komend seizoen vol te krijgen. 'Kandidaattelers kunnen zich nog melden', zegt Rene Schunselaar, manager agro van Sensus. 'Telers zullen overtuigd moeten zijn dat ze met cichoreiteelt een goed rendement halen. Hierbij speelt mee dat we de teelt verder zullen ontwikkelen in een duurzame met zo mogelijk (nog) minder inzet van chemie. Er liggen mooie kansen.'

Sensus is al aan het nadenken over de contractvoorwaarden voor 2023 en verder. 'Daarbij zal de balans tussen risico en rendement van de cichoreiteelt volop aandacht krijgen', stelt Schunselaar. 'Het perspectief voor een speciale teelt als cichorei, met als product een ingrediënt voor gezondere voeding, blijft voor de akkerbouwer onverminderd goed.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
Meer weer