Cichoreicampagne+start+komende+week
Nieuws
© Koos van der Spek

Cichoreicampagne start komende week

Cichoreiverwerker Sensus start op maandag 6 september in de fabriek Roosendaal met de verwerking van cichorei tot inuline.

Het is voor de cichoreiverwerker en voor de Nederlandse cichoreitelers de dertigste campagne. Volgens de gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het areaal in Nederland dit jaar bijna 4.000 hectare. Cichoreitelers hebben een uitdagend groeiseizoen achter de rug vanwege de vele schieters die op diverse percelen verspreid over het land voorkomen. Dit is vooral een gevolg van het relatief koude voorjaar.


Voorafgaand aan de oogst vraagt Sensus aandacht van de telers en loonwerkers om de rooiverliezen zoveel mogelijk te beperken. Op de eigen website heeft de verwerker aandachtspunten op een rij gezet om vooral puntbreuk te voorkomen en voor de beste reiniging.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer