Vraag naar cursussen in sierteeltsector neemt explosief toe

Floweracademy.NL, opleider voor de sierteeltsector, ziet als gevolg van de coronacrisis in 2021 de vraag naar cursussen explosief toenemen en verwacht dat dit ook komend jaar aanhoudt.

Vraag+naar+cursussen+in+sierteeltsector+neemt+explosief+toe
© SGS

Belangrijke oorzaak van de grote belangstelling naar cursussen is volgens Floweracademy.NL de inhaalslag die afgelopen jaar gemaakt is ten opzichte van het eerste coronajaar. Toen werden aanvankelijk veel cursussen geannuleerd. De tweede ontwikkeling is dat bedrijven in de sierteeltsector steeds moeilijker aan personeel kunnen komen door schaarste op de arbeidsmarkt. Het aanbieden van cursussen wordt dan gezien als bindmiddel en stimulans om voor een bepaalde werkgever te kiezen.

Verder ziet Floweracademy.NL een verschuiving van open naar meer incompanytrainingen. Dit biedt volgens de cursusaanbieder het voordeel van teamvorming, maar is ook interessant vanwege de efficiëntie wat betreft tijd en het rijden van onnodige kilometers. Behalve fysiek worden veel cursussen nu ook online of in een hybridevorm vaak op maat aangeboden.


25 procent meer getuigschriften

In 2021 hebben in totaal 450 medewerkers van kwekerijen, exporteurs en tuincentra een getuigschrift behaald bij Floweracademy.NL. Dit is een groei van 25 procent ten opzichte van 2020. De cursussen zijn erkend door de VGB, de branchevereniging voor de groothandel in bloemen en planten. In het nieuwe jaar starten onder meer de cursussen Ingangscontrole snijbloemen en Category Management.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer