Scholieren en studenten aan de slag met dierenwelzijn

Het zoeken naar diervriendelijke alternatieven voor fysieke ingrepen bij landbouwhuisdieren, zoals aanbrengen van oormerken, knippen van staarten of castreren. Scholieren en studenten uit het mbo-, hbo- en universitair onderwijs gaan hiermee aan de slag. Ze worden daartoe uitgedaagd door het Barth-Misset Fonds.

Scholieren+en+studenten+aan+de+slag+met+dierenwelzijn
© Nieuwe Oogst

Het fonds is benieuwd welke diervriendelijke alternatieven de scholieren en studenten zien voor fysieke ingrepen die nu gangbaar zijn in de veehouderij. Deelnemers aan deze challenge moeten zo helder mogelijk op papier uiteenzetten wat hun idee is en daarnaast een korte video inleveren waarmee ze hun idee promoten.

Een vakkundige jury beoordeelt alle inzendingen op inventiviteit, impact en uitvoerbaarheid. De drie beste worden tijdens een afsluitende online meeting op 27 januari 2021 bekroond met een geldprijs. De winnaar verdient 1.000 euro, de tweede prijs levert 750 euro op. Voor de nummer drie is er 500 euro.


Verbetering leefomstandigheden

Deelnemers aan de challenge kunnen zich deze maand aanmelden. Het Barth-Misset Fonds zet zich in voor verbetering van de leef- en transportomstandigheden van dieren in de veehouderij. Het fonds verdeelt jaarlijks 150.000 euro over projecten die deze missie steunen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  5 %
Meer weer