Veel animo onder scholieren voor doedag bij boer

Honderd vmbo-scholieren in het Brabantse Land van Cuijk liepen deze week een dagje stage bij een agrarisch bedrijf. Met deze doedag van het Beroepenfeest Land van Cuijk en Maasduinen On Stage oriënteren de jongeren zich op hun toekomst.

Veel+animo+onder+scholieren+voor+doedag+bij+boer
© Studio Van Assendelft

Het animo voor de agrarische sector, waarbij ZLTO en Land van Cuijk Boert Bewust als tussenpersoon optraden, was groot. Middels een Digimatch werden de scholieren gekoppeld aan een van de 25 deelnemende boerenbedrijven.

Varkenshouder Gerbert Oosterlaken uit Beers ontving vier scholieren. 'Ze waren enthousiast, stelden veel vragen en staken graag de handen uit de mouwen', blikt hij terug. 'Dat is goed voor het personeel van de toekomst en draagvlak in de samenleving.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer