Veel+animo+onder+scholieren+voor+doedag+bij+boer
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Veel animo onder scholieren voor doedag bij boer

Honderd vmbo-scholieren in het Brabantse Land van Cuijk liepen deze week een dagje stage bij een agrarisch bedrijf. Met deze doedag van het Beroepenfeest Land van Cuijk en Maasduinen On Stage oriënteren de jongeren zich op hun toekomst.

Het animo voor de agrarische sector, waarbij ZLTO en Land van Cuijk Boert Bewust als tussenpersoon optraden, was groot. Middels een Digimatch werden de scholieren gekoppeld aan een van de 25 deelnemende boerenbedrijven.

Varkenshouder Gerbert Oosterlaken uit Beers ontving vier scholieren. 'Ze waren enthousiast, stelden veel vragen en staken graag de handen uit de mouwen', blikt hij terug. 'Dat is goed voor het personeel van de toekomst en draagvlak in de samenleving.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 8°
  10 %
Meer weer