Talentoogst start met inschrijving trainingsprogramma

Werknemers in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt en ondernemers, met of zonder personeel, kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor trainingen uit het Trainingsprogramma Talentoogst.

Talentoogst+start+met+inschrijving+trainingsprogramma
© Nieuwe Oogst

Net als in de eerste editie vorig jaar, onder de naam Winterprogramma Akkerbouw, biedt Talentoogst opnieuw een breed pakket met cursussen aan waarmee werknemers en ondernemers hun vakmanschap en ondernemerschap verder kunnen ontwikkelen.

Volgens de cursusaanbieders hebben bedrijven in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt te maken met grote veranderingen. Zo wordt de bedrijfsvoering complexer door wet- en regelgeving en schaalvergroting en doen robotisering, automatisering, mechanisatie en andere nieuwe technieken in hoog tempo hun intrede.


Kennis en kunde vergroten

Onafhankelijke informatie en kennis is daarom van toenemend belang, stelt scholingsconsulent Hans Schilders. Hij heeft in samenwerking met LTO Noord een programma samengesteld met een breed pakket cursussen waarmee akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers en hun medewerkers snel en makkelijk hun kennis en kunde kunnen vergroten.

In het pakket zijn onder meer cursussen opgenomen over precisielandbouw, bewaren en landbouwtechniek. Maar ook een basiscursus akkerbouw, watermanagement, kennismaking met bodem en een cursus effectief leidinggeven maakt onderdeel uit van het pakket. De cursussen worden gegeven door onafhankelijke aanbieders als Aeres Trainings Centre en Hanneke Westerop.


Aanmelden via Talentoogst

In januari, februari en maart 2021 worden de cursussen in Noord- en Zuid-Nederland aangeboden. Het programma is opgezet voor werknemers en werkgevers die werken volgens de CAO Open Teelten en afdragen aan Colland Arbeidsmarkt. Ook akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers zonder personeel kunnen zich via Talentoogst aanmelden voor de cursussen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 11°
  85 %
 • Maandag
  17° / 9°
  5 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  5 %
Meer weer