Proef nieuw type Power Food voor natuurlijke bestrijders in chrysant

Bij Linflowers kwekerijen in het Gelderse Nieuwaal is een proef gestart met een nieuw type Power Food van Royal Brinkman. Dat wordt gebruikt om roofmijten en roofwantsen in onder andere de chrysantenteelt bij te voeren.

Proef+nieuw+type+Power+Food+voor+natuurlijke+bestrijders+in+chrysant
© Royal Brinkman

Het nieuwe Power Food Turbo belooft volgens de leveranciers nog meer nakomelingen van vooral de roofwants Orius. Die blijkt een effectieve natuurlijke bestrijder van volwassen tripsen. Chrysant is een hele korte teelt van negen tot tien weken. Het is daarom belangrijk om in die paar weken op tijd een biologisch arsenaal voor de bestrijding van ziekten en plagen beschikbaar te hebben. Tripsbestrijding is daarbij de grootste uitdaging.

David van Tuijl van Royal Brinkman is positief over welke stappen zijn gezet met de nieuwe Orius in de biologische bestrijding van trips. 'Op drie van de vier Linflowers-chrysantenkwekerijen is het goed gegaan en kunnen we biologisch de winter door.'


E

Op één kwekerij heeft het bedrijf een teeltronde tussendoor chemisch moeten draaien. 'Dat werd niet veroorzaakt door trips, maar door aantasting van groene appelwants. Die vliegen in de zomer naar binnen en zijn alleen chemisch te bestrijden, waarmee je ook de populatie Orius-roofwantsen verliest', licht Van Tuijl toe.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer