Vannova+breidt+assortiment+uit+met+twee+chrysantenrassen
Nieuws
© Eigen Foto

Vannova breidt assortiment uit met twee chrysantenrassen

Chrysantencoöperatie Vannova breidt haar assortiment uit met de pluischrysantenrassen Pjotr en Tusca. Ook is de teeltoppervlakte van het populaire ras Antonov bij Vannova gegroeid van 2 naar 3 hectare. Daardoor groeit deze pluischrysant in aantallen.

De kwekers van Vannova telen elf tros- en twaalf pluischrysanten. Van Leeuwen Flowers gaat de nieuwkomer Pjotr telen, een grote bloem met een gele kleur. Kwekerij J&A Flowers neemt de teelt van Tusca voor haar rekening. Dit is een donkere, bronzen bloem voor de najaarsteelt.

De coöperatie wil haar klanten bedienen door steeds de meest gewilde en exclusieve rassen aan het assortiment toe te voegen. Volgens Dennis van Leeuwen van Van Leeuwen Flowers is Pjotr als 'gele pluizer' een goede toevoeging aan het assortiment. 'Vooral de Russische klanten doen we een plezier met rassen als Pjotr, maar ook met Antonov. Deze soorten worden met een netje aangevoerd vanwege de grootte van de bloemen.'

Vannova is een samenwerkingsverband van een aantal chrysantenkwekers. Door samen te werken op het gebied van productie, marketing en promotie hebben de kwekers van Vannova internationaal een vooraanstaande positie verworven.

Bekijk meer over: