Double W Holsteins fokker van het jaar

Willem Booij en Wendie Ottens van Double W Holsteins zijn uitgeroepen tot fokker van het jaar 2021. De melkveehouders en fokkers uit het Drentse Benneveld krijgen hun prijs onder andere voor de prestaties van Double W Ranger. Hij was drie jaar achtereen de meest gebruikte stier van Nederland.

Double+W+Holsteins+fokker+van+het+jaar
© Holland Holstein

De fokker van het jaar wordt jaarlijks gekozen door Holstein International, Melkvee Magazine en Veeteelt. Volgens het juryrapport zijn de prestaties van de 170 melkkoeien, met een rollend jaargemiddelde van 11.500 liter, op het bedrijf en de successen met hun veel benutte KI-stieren reden om Double W Holsteins unaniem uit te roepen tot fokker van het jaar.

Drie jaar achtereen was Double W Ranger de meest gebruikte stier van Nederland. Ook na het aan de melk komen van zijn dochters dit jaar blijft Ranger populair. De Reflectorzoon stamt net als zijn halfbroer Rodeo uit Ricky 8, een veel benutte dochter van Snowfever. Ranger en Rodeo vallen op door hun niet alledaagse bloedvoering, stelt de vakjury.


Minder gangbare stiervaders inzetten

'Willem Booij en Wendie Ottens willen immers wel graag stieren leveren aan KI-organisaties, maar kijken ook heel bewust naar de te maken paringen. Daarbij zijn ze niet bang om minder gangbare stiervaders in te zetten', verzekert de vakjury. 'Het aAa-systeem is daarbij leidend en niet voor niets resulteert dit in stieren met afwijkende aAa-codes. Voor de fokker van het jaar is het fokken van dit soort stieren een van de doelen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer