Dochtergroepen Darlingo, King Doc en Victor op HHH-show

Tijdens de HHH-show, op vrijdag 26 november en zaterdag 27 november in de IJsselhallen in Zwolle, worden dochtergroepen van Darlingo, King Doc en Victor op stand getoond. Op zaterdag zijn ze ook in de ring te bewonderen.

Dochtergroepen+Darlingo%2C+King+Doc+en+Victor+op+HHH%2Dshow
© René Eijsink

De groepen worden rond 13.15 uur in de ring verwacht. Masterrind laat een groep zien van Ptit Coeur Doorman Darlingo (Doorman x Gold Chip x Mr Sam). Moeder DH Gold Chip Darling EX96 voert terug op de bekende Snow-N Denises Dellia EX95 en is een Swiss Expo-kampioen. Darlingo heeft zijn exterieurvererving niet van een vreemde, stelt Masterrind.

WWS presenteert dochters van Woodcrest King Doc (Kingboy x Mack x Snowman). Stammoeder is de eveneens bekende Glenridge Citation Roxy EX-97. Van vader Kingboy werd een aantal jaren terug een dochtergroep getoond op de HHH-show. Binnen de top 100 TPI staat King Doc actueel op nummer 15 en is in die lijst veruit de hoogste exterieurstier.


Hoogste dochtergetest

Semex toont een groep van Legend-Maker Victor (Kingpin x Liquid Gold x Shottle). Ook hier zo'n bekende stammoeder: MS Kingstead Chief Adeen-ET EX94. Victor is een van de hoogste dochtergeteste stieren in Canada. Hij laat volgens de Semex-adviseurs een zeer compleet exterieur zien met hele beste uiers en benen. Daarbij is het een echte gehaltespecialist.


Vrijdag 26 november staat in het teken van de Young Breeders. Gestart wordt met de scheercompetitie, gevolgd door het showmanship en ten slotte de exterieurkeuring. Vanaf 17.30 uur is het Holland Holstein Home open waar de huldiging van de Young Breeders-kampioenen plaatsvindt. De Fokker van het Jaar wordt bekendgemaakt en de Young Breeders Sale wordt gehouden. Dit alles onder het genot van eten, drinken en muziek. Aansluitend vindt het fokkersfeest plaats.

Zaterdag 27 november staat in het teken van de koeien: de individuele keuringen van Holstein en Red Holstein, dochtergroepen, bedrijfsgroepen en uiteindelijk het defilé met de kampioenen van zowel de vrijdag als de zaterdag en de bekendmaking van de algemeen kampioenen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer