HHH alsnog afgelast vanwege coronabesmettingen

De Holland Holstein sHow (HHH) 2021 is alsnog afgelast vanwege het hoge aantal coronabesmettingen. De organisatie van deze rundveeshow dacht eerst de HHH op 26 en 27 november in de Zwolse IJsselhallen door te kunnen laten gaan, ondanks de aangescherpte coronaregels.

HHH+alsnog+afgelast+vanwege+coronabesmettingen
© Ruud Ploeg

Doordat het aantal coronabesmettingen in de afgelopen weken fors toenam, is de HHH toch afgelast. De coronabesmettingen raken inzenders, sponsoren en vrijwilligers, meldt de HHH-organisatie. Mede doordat de testlocaties in heel het land overuren draaien, wordt het testen voor toegang lastig.


Een inzender die drie dagen aanwezig is, donderdag, vrijdag en zaterdag, moet zich evenzoveel keer laten testen. Daarbij komt dat mensen met een positief geval binnen het gezin nu ook in quarantaine moeten. Dat geeft volgens de organisatie veel druk op het aantal beschikbare vrijwilligers.

Aanvankelijk werd nog gedacht aan een aangepaste vorm van de HHH, waarbij mensen op de plaats moesten blijven zitten en het vrijdagavondprogramma zou vervallen. De stands zouden daarbij een doorstroomlocatie vormen en het aantal bezoekers zou beperkt zijn tot 1.250. Dat aantal is overigens significant minder dan voorgaande jaren. Een HHH-woordvoerder laat weten dat gemeente Zwolle akkoord was met de gewijzigde opzet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer