Big Malki: zestien dochters excellent

Van de K.I. Samen-stier Big Malki kreeg onlangs de zestiende dochter het predicaat excellent. Daarmee is de stier de meest indrukwekkende zoon van Hoekland Maik.

Big+Malki%3A+zestien+dochters+excellent
© alger meekma

Volgens K.I. Samen laat Big Malki door de jaren heen een constant stijgende lijn zien als de stier die super melkkoeien geeft en waarbij het groeiend aantal dochters ook ieder jaar doorontwikkelt. Guus Verhaag verwacht als commercieel directeur dat het aantal excellente Malki-dochters de komende tijd nog flink toeneemt. 'Veel veehouders maakten in het verleden al bewust de keuze om het genetica van Big Malki in te zetten en zij zien de positieve resultaten bevestigd in de stal.'Zoals de prefix doet vermoeden, is Malki gefokt door stal Knoef in het Overijsselse Geesteren, oftewel Big Holsteins. Dit bedrijf is begin deze maand door de lezers van het magazine HI Plus uitgeroepen tot de meest invloedrijke fokker van Nederland over de jaren 2000 tot 2020.Het bedrijf staat ook bekend als fokker van duurzame koeien. Zo werd juli dit jaar de negentigste honderdtonner op het bedrijf gehuldigd. Ook passeerden twee koeien de grens van een levensproductie van 200.000 kilo.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer