Aeres Farms in zee met Rouveen Kaasspecialiteiten

Stichting Aeres Groep gaat samen met Rouveen Kaasspecialiteiten onderzoek verrichten. Ook gaat het Weidebedrijf in Dronten, onderdeel van Aeres Farms, vanaf 2022 melk leveren aan de zuivelcoöperatie.

Aeres+Farms+in+zee+met+Rouveen+Kaasspecialiteiten
© Studio Kastermans

De samenwerking is gericht op duurzaamheidsprojecten, onderzoek en kennisuitwisseling, internationale studieprojecten en stagemogelijkheden. Volgens Anne Dijk, directielid Aeres Farms, staat diversiteit centraal in de bedrijfsvoering van Aeres Farms. 'Boerendiversiteit is belangrijk voor de agrarische sector. Wij willen de studenten hier kennis mee laten maken. De samenwerking met Rouveen Kaasspecialiteiten geeft studenten en de bedrijven van Aeres Farms een flinke meerwaarde.'

Het Weidebedrijf is één van de melkveebedrijven van Aeres Farms. De melk van dit biologische bedrijf wordt vanaf januari 2022 geleverd aan Rouveen Kaasspecialiteiten. Daarnaast heeft Aeres Farms grote behoefte aan samenwerking op het gebied van kennisontwikkeling en –uitwisseling.


Kruidenrijk grasland

Rouveen Kaasspecialiteiten heeft met 'Rouveen Gewoon Duurzaam' haar eigen duurzaamheidsprogramma. Zij wil met de kennis en praktijkervaring van de onderwijsinstellingen haar duurzaamheidsprogramma doorontwikkelen op het gebied van onder meer kruidenrijk grasland en het verlengen van de levensduur van melkvee.

Ook wil het zuivelbedrijf samen met de onderwijsinstellingen workshops aanbieden aan haar leden en zijn er stagemogelijkheden voor studenten van Aeres MBO en Aeres Hogeschool. Aeres Farms is de praktijklocatie van Aeres Hogeschool Dronten en Aeres MBO Dronten Warmonderhof en Emmeloord.

Het bestaat uit een gangbaar en een biologisch melkveebedrijf, een akkerbouwbedrijf (gangbare en biologische kavels), varkens-, schapen- en pluimveehouderijbedrijf en een paardenpensionstal. Rouveen Kaasspecialiteiten is een coöperatie met 240 leden-veehouders, waarvan circa 25 procent met een biologische bedrijfsvoering. De melk wordt verwerkt tot kaasspecialiteiten en in meer dan 160 landen verkocht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer