Open dag Aeres op wielen

Aspirant-studenten van Aeres Hogeschool Dronten konden zaterdag via een drive-thru kennismaken met de opleiding, de eigen boerenbedrijven en het studentenleven in Dronten.

Veel opleidingen hebben vanwege de coronaregels in het afgelopen jaar online open dagen georganiseerd. Aeres Hogeschool Dronten wilde daar in 2021 graag van afwijken en organiseerde een drive-thru voor belangstellenden.

Jeroen Nolles, teamleider Veehouderij en Ondernemerschap, is blij met deze vorm van kennismaking. ‘Potentiële studenten rijden in principe vandaag door hun opleiding heen. Ze spreken op veel punten op het terrein met docenten en studenten. Die geven ter plekke tekst en uitleg en natuurlijk antwoord op alle vragen. Juist dat directe contact vinden wij belangrijk. Natuurlijk hebben we nu al een jaar lang ervaring met online lesgeven. Maar als opleiding zijn wij groot voorstander van fysiek lesgeven, in kleine klassen. Dus leren vanuit de ontmoeting.’


Meer studenten

In de afgelopen jaren nam het aantal Aeres-studenten in Dronten flink toe. Reden voor de hogeschool om dit jaar te beginnen met uitbreiding van het schoolgebouw. Maar of dat die stijging van het aantal studenten doorzet, is volgens Nolles afhankelijk van een aantal actuele factoren zoals corona en stikstof.

‘Vooral bij mbo-studenten bij Aeres zie je dat die het lastig vinden om veel online te moeten studeren n daarop kunnen afhaken. Daarnaast ontstaat er door het hele stikstofverhaal onder jonge boeren ook twijfel als het gaat om de toekomst van de sector. Maar aan de andere kant merken wij ook dat studenten beseffen dat zij door studie en ervaring een belangrijke rol kunnen vervullen binnen het stikstofdossier in de komende jaren. Wat dat betreft ben ik hoopvol.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer