Aeres MBO weer beste groene school

Aeres MBO is net als in 2020 uitgeroepen tot beste groene school van Nederland. Dat blijkt uit de donderdag verschenen Keuzegids MBO 2021.

Aeres+MBO+weer+beste+groene+school
© Niek Stam

Aeres staat al sinds het verschijnen van de jaarlijkse Keuzegids in 2010 onafgebroken in de top drie van de ranglijst. Het onder druk blijven presteren op studenttevredenheid en onderwijskwaliteit is een prestatie van formaat, zegt algemeen directeur Truda Kruijer. 'Natuurlijk zijn we wederom blij met dit mooie resultaat. Helaas kunnen we in dit coronatijdperk deze prestatie niet gezamenlijk vieren of er al te lang bij stilstaan.'

'Nu we onderwijs verzorgen in coronatijden, betaalt onze focus op goed onderwijs zich uit. We tonen wendbaarheid, doen nieuwe vaardigheden op en zetten alles in het werk om onze studenten goed onderwijs te bieden. Het zijn dit type kwaliteiten van Aeres MBO waar we altijd al op konden bouwen, maar die ons nu merkbaar ondersteunen in onverwachte tijden', aldus Kruijer.


Bovengemiddeld

De studenten van Aeres MBO zijn over alle opleidingen gemiddeld of bovengemiddeld tevreden. Ook geven zij Aeres MBO als school al jaren een hoog gemiddeld rapportcijfer. In de keuzegids is per cluster aangegeven hoe iedere school scoort op feiten, prestaties en oordeel van studenten. De kracht van Aeres MBO is dat de basiskwaliteit op orde is, waardoor er zeer zelden onder het gemiddelde gescoord wordt.

Aeres verzorgt mbo-opleidingen op locaties in Almere, Barneveld, Dronten, Ede, Emmeloord, Nijkerk en Velp op de gebieden dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, (agrarische) techniek, voedselproductie en voedselverwerking, teelt en biologisch-dynamische land- en tuinbouw. Studenten die hun vmbo- of havodiploma gehaald hebben, kunnen hier hun beroepsopleiding volgen.

De Keuzegids MBO vergelijkt en beoordeelt jaarlijks opleidingen en scholen in het middelbaar beroepsonderwijs.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer