Nexat-breedspoortrekker wint enige gouden medaille Agritechnica

De autonome Nexat-breedspoortrekker van de Duitse fabrikant Kalverkamp heeft als enige een gouden innovatiemedaille gekregen van de Agritechnica-organisatie. De machine rijdt op vaste rijpaden tussen bedden die 12 meter breed zijn.

Nexat%2Dbreedspoortrekker+wint+enige+gouden+medaille+Agritechnica
© Kalverkamp

Het Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) heeft de winnaars van de Innovation Award Agritechnica 2022 bekendgemaakt. Dit jaar werden 164 nieuwe producten ingediend voor de innovatieprijs in de internationale landbouwtechnische sector.

De Innovation Award Agritechnica in goud wordt toegekend aan een product met een nieuw concept waarvan de functie aanzienlijk is veranderd en waarvan het gebruik van een nieuw of bekend proces aanzienlijk is verbeterd. Naast de gouden medaille zijn er zestien zilveren medailles.


Alle werkzaamheden

De Nexat is een draagvoertuig waarmee alle werkzaamheden bij teelt van planten kunnen worden uitgevoerd, van grondbewerking tot zaaien en van gewasbescherming tot oogst. De gereedschappen voor grondbewerking worden gedragen, dat verhoogt de efficiëntie. In de 14 meter lange uitvoering wordt 95 procent van het gehele areaal nooit bereden. Dit kan de opbrengst verhogen.

De Nexat is ontworpen als een autonome werkmachine en is uitgerust met een omgevingsbewakingssysteem. Voor procesbewaking is een cabine beschikbaar die 270 graden kan worden gedraaid. Dit legt de basis voor volautomatisch machinegebruik en maakt handmatige voertuiggeleiding tijdens transport mogelijk.

De ingebouwde apparaten zijn ondergebracht tussen de vier grote, elektrisch aangedreven rupsen, die over de weg 90 graden kunnen worden gedraaid. De stroomvoorziening wordt verzorgd door twee dieselmotoren met elk 545 pk vermogen aan twee generatoren.


Zilveren medailles

De zestien zilveren medailles die DLG Innovation Commission toekende, gaan naar de volgende partijen:
• Krone: ExactUnload intelligent automatisch lossysteem.
• Continental AG: Agro ContiSeal
• Claas: Terranimo terminalweergave van bodemverdichtingsrisico's
• Fendt: automatisch stofafzuigsysteem
• Müthing: CoverSeeder
• Rauch: TerraService
• Amazone: DirectInject
• Planbureau Heinrich: Photoheyler
• Fasterholt Maskinfabrik: DL 66 Pro
• New Holland: OptiSpread-automatiseringssysteem
• Claas: Cemos Auto Header
• New Holland: Big Balener Automatisering
• Agro Intelligence: RoboVeg Robotti
• Rostselmash: RSM Ok ID
• Agtech 2030: Compaction Prevention System (CPS)
• Reichhardt Steuerungstechnik: SIS Remote

Agritechnica in de Duitse stad Hannover is door het coronavirus uitgesteld. In plaats van in november van dit jaar vindt de beurs nu plaats van 27 februari tot 5 maart 2022.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer