Agritechnica: innovaties bepalend voor toekomst landbouwsector

'Groene efficiëntie - geïnspireerd door oplossingen' is het hoofdthema van Agritechnica 2022 dat van 27 februari tot 5 maart plaatsvindt in het Duitse Hannover. De beurs wil antwoord geven op belangrijke vragen over de toekomst van de landbouwsector.

Agritechnica%3A+innovaties+bepalend+voor+toekomst+landbouwsector
© Agritechnica

Als organisator verwacht de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) tweeduizend exposanten uit vijftig landen. De exposanten krijgen de beschikking over 378.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte in 21 hallen.

Volgens de laatste onderzoeksresultaten is de belangstelling van bezoekers vijf maanden voor aanvang van de beurs hoog. Ongeveer 94 procent van de ondervraagde bezoekers uit binnen- en buitenland plant een bezoek, 58 procent weet nu al zeker dat ze volgend jaar de vakbeurs voor landbouwtechnologie zullen bezoeken.


Groene efficiëntie

Het internationale publiek kan een beursprogramma verwachten met marktleiders en toonaangevende experts uit de branche. Het specialistische programma, met als hoofdthema 'Groene efficiëntie - geïnspireerd door oplossingen', richt zich op toekomstige vraagstukken in de internationale landbouw.


'In de toekomst is het belangrijk om met minder inspanning en minder intensiteit een hogere productiviteit mogelijk te maken en tegelijkertijd het milieu en de natuur te beschermen', zegt projectleider Freya von Czettritz van Agritechnica. 'De centrale vraag is: hoe kan de landbouw op een eco-efficiënte manier voedsel, voer, grondstoffen en energie produceren? Daartoe brengen we op Agritechnica boeren samen met partners uit de velden van technologie, middelen en diensten om nieuwe oplossingen te vinden.'


Levensvatbaarheid

Agritechnica schenkt onder andere aandacht aan bemesting, gewasbescherming, oogst en digitale platforms. In het licht van veranderende sociale, economische en klimatologische omstandigheden zijn innovaties in de landbouwtechnologie bepalend voor de toekomstige levensvatbaarheid. Agritechnica geeft antwoord op de prangende vragen van de wereld over de toekomst van de landbouw.

Volgens de laatste onderzoeksresultaten ligt de focus van de bezoekers op de directe uitwisseling van strategieën en oplossingen over onderwerpen als precisielandbouw, automatisering, evenals duurzaamheid en milieubescherming. Andere onderwerpen die relevant zijn voor de toekomst, zijn elektrificatie, autonoom rijden en de verdere ontwikkelingen op het gebied van robotica.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer