NAK gaat voor nieuwe opzet aardappelselectiecursus

Keuringsdienst NAK kiest voor een nieuwe opzet van de aardappelselectiecursus. Deelnemers kunnen kiezen voor een of twee theoriedagen. Het praktijkgedeelte blijft gelijk.

NAK+gaat+voor+nieuwe+opzet+aardappelselectiecursus
© NAK

NAK organiseert ook in 2022 de aardappelselectiecursus, omdat de belangstelling hiervoor onverminderd groot blijft. De cursus bestond tot op heden altijd uit twee theoriedagen in het voorjaar en enkele praktijklessen met een examen in de zomer.

De theorie is vanaf 2022 gesplitst in een verplicht en een facultatief deel. De eerste theoriedag is een verplicht onderdeel waarin onderwerpen worden behandeld die direct te maken hebben met de aardappelselectie. Denk aan veldkeuring, stamselectie en virusoverdracht.


Facultatieve theoriedag

De tweede theoriedag is geen verplicht onderdeel meer. Op deze dag worden overige onderwerpen behandeld die te maken hebben met de pootaardappelteelt, zoals aaltjesziekten, partijkeuring en schimmelziekten.

Het praktijkgedeelte blijft ongewijzigd. Deelnemers hebben hiermee nu de keuze uit de basisselectiecursus (een dag theorie + praktijk) of de uitgebreide selectiecursus (twee dagen theorie + praktijk).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer