Frankrijk krijgt derogatie van EU voor 15.000 ton vezelvlas

Frankrijk heeft van de Europese Unie (EU) toestemming gekregen voor het op de markt brengen van zaaizaad van vezelvlas met een verlaagde kiemkracht. Ook Nederlandse bedrijven kunnen op deze derogatie leveren, meldt NAK.

Frankrijk+krijgt+derogatie+van+EU+voor+15%2E000+ton+vezelvlas
© Twan Wiermans

Frankrijk mag tot 30 juni 2022 15.000 ton lijnzaad met een verlaagde kiemkracht van minimaal 85 procent vermarkten. De minimumnorm is 92 procent. De derogatie is toegekend vanwege een groot tekort aan zaaizaad met voldoende minimumkiemkracht door de slechte weersomstandigheden, zoals extreme regenval.

Nederlandse bedrijven kunnen ook op deze derogatie leveren. Hiervoor hoeven ondernemers niet vooraf toekenning te krijgen. Ze kunnen direct bij de NAK certificering aanvragen. Voor welke rassen de derogatie geldt, staat beschreven op de website van de NAK. Het zaaizaad is bestemd voor de inzaai van percelen in 2022.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer