Naktuinbouw+komt+met+nieuwe+toetsen+voor+plantmateriaal
Nieuws
© Naktuinbouw

Naktuinbouw komt met nieuwe toetsen voor plantmateriaal

Naktuinbouw introduceert nieuwe realtime polymerase chain reaction (RT-PCR)-toetsen voor de virusdetectie in bladmateriaal van een breed scala aan tuinbouwgewassen. Dat meldt het bedrijf op zijn website.

Door de nieuwe toetsen kan ribonucleïnezuur (RNA) op een snellere manier worden vermeerderd met pathogeenspecifieke bouwstenen. De toename van het RNA kan op elk moment digitaal worden gevolgd. Hierdoor is het mogelijk om sneller en met meer zekerheid te bevestigen of het pathogeen aanwezig is.

De RT-PCR kan worden ingezet in de teelt van diverse groente-, fruit- en siergewassen. Zo is de RT-PCR onder meer geschikt voor het toetsen van het luzernemozaïekvirus, tuinbonenverwelkingsvirus 1 en 2, Hosta Virus X, tabaksstrepenvirus, Arabis-mozaïekvirus, kersenbladrolvirus, frambozenkringvlekkenvirus en tomatenzwartkringvirus.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer