Naktuinbouw komt met nieuwe toetsen voor plantmateriaal

Naktuinbouw introduceert nieuwe realtime polymerase chain reaction (RT-PCR)-toetsen voor de virusdetectie in bladmateriaal van een breed scala aan tuinbouwgewassen. Dat meldt het bedrijf op zijn website.

Naktuinbouw+komt+met+nieuwe+toetsen+voor+plantmateriaal
© Naktuinbouw

Door de nieuwe toetsen kan ribonucleïnezuur (RNA) op een snellere manier worden vermeerderd met pathogeenspecifieke bouwstenen. De toename van het RNA kan op elk moment digitaal worden gevolgd. Hierdoor is het mogelijk om sneller en met meer zekerheid te bevestigen of het pathogeen aanwezig is.

De RT-PCR kan worden ingezet in de teelt van diverse groente-, fruit- en siergewassen. Zo is de RT-PCR onder meer geschikt voor het toetsen van het luzernemozaïekvirus, tuinbonenverwelkingsvirus 1 en 2, Hosta Virus X, tabaksstrepenvirus, Arabis-mozaïekvirus, kersenbladrolvirus, frambozenkringvlekkenvirus en tomatenzwartkringvirus.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer