Nacontrole pootgoed al bijna afgerond door lage virusdruk

Keuringsdienst NAK is twee weken eerder klaar met de nacontrole van aardappelpootgoed dan in andere jaren. Dat komt door de extra capaciteit en de lage virusdruk. Het verlagingspercentage van de nacontrole bij pootgoed daalde licht naar 16 procent. Het afkeuringspercentage bedraagt 1,2 procent.

Nacontrole+pootgoed+al+bijna+afgerond+door+lage+virusdruk
© Eigen foto

NAK organiseert de nacontrole zodanig dat die eind deze week is afgerond. Meer dan 95 procent van de monsters is bemonsterd en rond 90 procent van de uitslagen is bekend. Dit jaar was het laboratorium ingericht op een groot aantal monsters, waarbij oogstjaar 2019 als leidraad werd aangehouden.


De meevallende virusdruk van dit seizoen is ook goed zichtbaar in de nacontrolecijfers. NAK heeft de capaciteit van het lab vorige week al sterk verminderd om het af te stemmen op de verminderde aanvoer. Komende weken zal de keuringsdienst de monsters die nog binnenkomen blijven verwerken. Dat gebeurt totdat alle benodigde partijen zijn getest.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer