Bernhard Plantenkwekerij wint Greenovation Award 2021

Bernhard Plantenkwekerij uit het Flevolandse Luttelgeest heeft met de Phalaenopsis Elegant-lijn de Greenovation Award 2021 gewonnen. Deze vlinderorchidee wordt volledig duurzaam gekweekt in kassen verwarmd door aardwarmte.

Bernhard+Plantenkwekerij+wint+Greenovation+Award+2021
© Royal FloraHolland

De uitreiking van de prijs van bloemenveiling Royal FloraHolland vond woensdag plaats tijdens de Trade Fair Aalsmeer. Bestuursvoorzitter Steven van Schilfgaarde overhandigde de prijs voor het beste duurzame product aan directeur Bram Bernhard van Bernhard Plantenkwekerij.

De aardwarmte die de kassen verwarmt, wordt geproduceerd via 45.000 drijvende zonnepanelen in een waterbassin. De energie die de zonnepanelen daarbij opwekken, wordt gebruikt voor de aandrijving van aardwarmtepompen. Deze combinatie van zonnepanelen en geothermie is uniek in Nederland. Volgens de jury levert dit concept een enorme bijdrage aan het klimaatneutraal worden van de sector.


'Ik ben trots dat de winnaar van de Greenovation Award zijn kassen verwarmt door de combinatie van zonne-energie en aardwarmte. Dit soort oplossingen dragen bij aan de noodzakelijke CO2-reductie', zegt van Schilfgaarde. Bernhard benadrukt dat dit de koers is voor de bedrijfsvoering van de komende vijftien jaar. 'In de Flevopolder hebben we de mogelijkheden en kansen om zonnepanelen en geothermie te combineren. Dat we nu deze prijs winnen, is een mooie opsteker.'


Recyclebare bloemenhoezen

De tweede plek was voor Ammerlaan The Green Innovator. Die kwekerij is volledig CO2 neutraal dankzij een aardwarmteproject. Florius Flowers eindigde op de tweede plek. Het bedrijf maakt 100 procent recyclebare bloemenhoezen, bestaande uit 20 procent vezels van bloemensteeltjes uit eigen afvalstroom.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer