DSM investeert 65 miljoen euro in Deense eiwitproducent

Koninklijke DSM heeft deze week een overeenkomst getekend voor de overname van het Noorse bedrijf Vestkorn Milling. Dat is een producent van plantaardige eiwitproducten.

DSM+investeert+65+miljoen+euro+in+Deense+eiwitproducent
© Han Reindsen

De ondernemingswaarde van deze transactie bedraagt 65 miljoen euro. Met de overname laat Koninklijke DSM zien dat het voormalig chemische concern zich van dit jaar meer bezighoudt met de productie van voeding, voeradditieven en plantaardige eiwitten.


Vestkorn Milling is gevestigd in Tau aan de zuidwestkust van Noorwegen. De eiwitproducent heeft 55 medewerkers en verwerkt vooral bonen en erwten. Het bedrijf is goed gepositioneerd in de alternatieve eiwitmarkt en levert eiwitten, zetmeel en voedingsvezels voor plantaardig voedsel, huisdiervoer en veevoer.

In een reactie op de overname zegt directielid Patrick Niels dat Vestkorn Milling zeer welkom is binnen de organisatie van DSM. 'Wereldwijd zijn steeds meer voedingsproducenten op zoek naar partners voor uitbreiding van hun portfolio's. Dat is nu vooral belangrijk in de dynamiek rond de vleesalternatieven, waar de verwachtingen van de consument en de samenleving steeds uitdagender worden.'


Gericht op de lange termijn

De samenwerking met DSM zorgt er volgens algemeen directeur Aslak Lie van Vestkorn Milling voor dat een grote stap is gezet om wereldleider te worden op het gebied van eiwitingrediënten die gebaseerd zijn op bonen en erwten. 'Met DSM hebben we een eigenaar die gericht is op de lange termijn en die voor verdere groei zal zorgen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer