Positief advies voor methaanremmer Bovaer

De European Food Safety Agency heeft aan producent DSM een positief advies gegeven voor het gebruik van Bovaer in de Europese Unie. Het Europese agentschap bevestigt dat dit toevoegmiddel de methaanemissie van melkkoeien vermindert en veilig is.

Positief+advies+voor+methaanremmer+Bovaer
© Johan Wissink

Met deze beslissing komt het middel een stap dichterbij de laatste fase van toelating en daarna het gebruik ervan in de Europese Unie. Die laatste stap is goedkeuring door het Permanent Comité voor planten, dieren, levensmiddelen en diervoeders (SCFCAH) van de Europese Commissie.


Na de goedkeuring van de Europese Commissie kan DSM in de eerste helft van 2022 beginnen met marktontwikkeling in Europa. DSM is vooruitlopend daarop al begonnen met de eerste stappen voor de bouw van een nieuwe grootschalige productiefaciliteit in Dalry, Schotland.


Hoop op spoedig groen licht

'Zeker na de klimaattop in Glasgow is het hoog tijd dat er een positief advies is gegeven voor een toevoegingsmiddel met zo'n gunstige milieuimpact. We merken dat de veehouderij hierin een kans voor verandering ziet en in actie wil komen', geeft topman Ivo Lansbergen van DSM aan. 'We hebben goede hoop dat de Europese Commissie de aanvraag snel goedkeurt, zodat we een wetenschappelijk bewezen effectief antwoord kunnen bieden op de uitdaging van de methaanuitstoot in de landbouw.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer