'Rechtstreex van de boer' behaalt mijlpaal met crowdfunding

Het platform 'Rechtstreex van de boer' heeft met de inzameling van 250.000 euro een mijlpaal bereikt met crowdfunding. Het binnengehaalde bedrag wordt gebruikt om de groeiplannen voor 2022 te realiseren.

%27Rechtstreex+van+de+boer%27+behaalt+mijlpaal+met+crowdfunding
© Foto van den Oetelaar

Volgens het korteketenplatform bewijst het succes van de crowdfundactie dat onder consumenten de wens leeft 'om mee te bouwen aan een gezond voedselsysteem en een duurzame toekomst'.

Rechtstreex heeft groeiplannen voor 2022 en kiest ervoor om die op een unieke manier te financieren, zegt oprichter Maarten Bouten. 'Het voelt als een logische stap om onze betrokken community niet alleen te vragen om te investeren in de lokale voedselketen, maar hen ook te laten meedelen in onze toekomstige winst en groei.'


Al 340 investeerders hebben samen voor meer dan 375.000 euro aan aandelen gekocht. Bij de vorige crowdfunding voor de uitbreiding naar regio Haaglanden was het doelbedrag binnen een halve dag bereikt. Een record voor het platform CrowdAboutNow, waarop de actie van Rechtstreex loopt.

Omdat de interesse in de aandelen het aanbod overtrof, verhoogt Rechtstreex het streefbedrag van de lopende inzamelingsactie naar 500.000 euro met een minimuminvestering van 250 euro. Bouten: 'Zo kan iedereen die dat wil bijdragen aan een duurzame toekomst.'


Uitbreiding logistiek

Rechtstreex heeft in 2020 en 2021, mede dankzij een investering van Ifund en een succesvolle crowdfundactie, de logistieke capaciteit uitgebreid en de organisatie verstevigd. Zo opende het bedrijf een tweede distributiecentrum en werd de thuisbezorgservice verbreed, zodat nu een groter deel van Zuid-Holland wordt voorzien van lokale producten.

Het korteketeninitiatief bouwt komend jaar verder uit door gericht te investeren. 'We willen de besteltijd verkorten, de website verbeteren, een handige app lanceren en doorgroeien van zestig naar tachtig afhaalpunten. Daarnaast willen we onze leveranciers sneller kunnen betalen en met hen en onze community concrete stappen maken in het verduurzamen van ons voedselsysteem.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
 • Vrijdag
  13° / 9°
  90 %
Meer weer