Project Circulair Twenterand gaat volgende fase in

De eerste fase van project Circulair Twenterand is succesvol afgerond. Het project streeft een eigen merk of label voor circulair geproduceerde voedingsmiddelen na en wil producten uit Twenterand op de kaart zetten.

Project+Circulair+Twenterand+gaat+volgende+fase+in
© VKON

Een eerste inventarisatie naar welke producenten en verkopers van streekproducten uit Twenterand er al zijn of dit willen worden, heeft dusdanig resultaat opgeleverd dat het plan nu een volgende fase in gaat. De initiatiefnemers zijn C.A.V. Den Ham, VKON, Accuraat Accountants, LTO Ondernemersfonds, Gemeente Twenterand en provincie Overijssel. Zei noemen Circulair Twenterand een icoonproject.

Behalve inventariseren welke producenten en verkopers er al zijn, is ook de behoefte geïnventariseerd die de consument heeft als het gaat om producten van circulaire landbouw. Daarnaast is tijd besteed aan een plan voor het opzetten van een samenwerkingsverband tussen verschillende ondernemers in de Agro & Food sector in gemeente Twenterand.

Deze ondernemers willen samen op weg naar een toekomstbestendige landbouw met een (her)beleving van voedselproductie, waarbij de producten grotendeels met grondstoffen uit de streek geproduceerd zijn. Op dinsdag 16 november wordt in Vroomshoop een bijeenkomst gehouden waar geïnteresseerden in het project elkaar kunnen ontmoeten. Daarbij gaat het zowel om producenten, consumenten als verkopers. Een aantal van de aangesloten makers van streekproducten zal er hun producten presenteren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer