Albert Heijn introduceert Beemster Valery-aardappel als streekproduct

Onder het merk Streeckgenoten gaat Albert Heijn de Beemster Valery-aardappel aanbieden in ruim zeventig AH-winkels in de regio Noord-Holland.

Albert+Heijn+introduceert+Beemster+Valery%2Daardappel+als+streekproduct
© Albert Heijn

De aardappel, die ook wel bekendstaat als Pink Potato, wordt geteeld op het bedrijf van de familie Francis in Noord-Beemster. Deze lokaal geteelde aardappel lag tot vorig jaar in winkels van supermarktketen Deen en is een van de lokale artikelen die door Albert Heijn is overgenomen.

De Beemster Valery-aardappel is het eerste agf-product dat onder het merk Streeckgenoten in Noord-Holland wordt verkocht. Samen met 86 lokale slagers, bakkers en kaasmakers bundelt Albert Heijn de krachten onder de naam Streeckgenoten. Samen maken ze meer dan 250 producten, die lokaal worden gemaakt of geteeld en ook lokaal worden afgezet.

Aardappelteler Astrid Francis is er trots op dat de Beemster Valery, afkomstig van de vruchtbare Beemster kleigrond, op deze manier een plaats krijgt in het winkelschap. Zij karakteriseert de aardappel als 'heerlijk romig met een opvallende roze schil'. Albert Heijn ziet de verkoop van deze lokale specialiteit als een mooi voorbeeld van de afzet van aardappelen in een korte keten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer