Nationaal Actieplan Groenten en Fruit stopt ermee

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) houdt per 1 januari op te bestaan. De organisatie is er niet in geslaagd om financiering te krijgen. Alle informatie, opgedane kennis en de websites worden overgedragen aan GroentenFruit Huis.

Nationaal+Actieplan+Groenten+en+Fruit+stopt+ermee
© ZLTO

NAGF bouwde de afgelopen vijf jaar aan een netwerk om een gezonder en duurzamer voedselpatroon te stimuleren. De organisatie is van mening dat in deze periode resultaten zijn geboekt die daadwerkelijk de consumptie van groenten en fruit hebben verhoogd.


Het NAGF, is een samenwerkingsverband van 200 partnerorganisaties uit het bedrijfsleven, de groente- en fruitsector, de overheid, kennisinstituten en maatschappelijke organisaties. Het heeft als doel de consumptie van groenten en fruit te stimuleren vanuit de visie dat er vele partijen zijn die zich hiervoor willen en kunnen inzetten. NAGF verzamelde initiatieven, heeft deze met elkaar verbonden, verrijkt met kennis en ervaring en verspreid via haar kanalen.


Speerpunten

Bij aanvang formuleerde het NAGF drie speerpunten voor activiteiten: jonge gezinnen, out-of-home en gezondheidszorg. Voor deze doelgroepen zijn meer dan 60 projecten uitgevoerd in samenwerking met de groente- en fruitsector, retail, cateraars en maatschappelijke organisaties.

Een recent voorbeeld is de samenwerking in het kader van het International Year of Fruit and Vegetables. In dit kader werden diverse activiteiten georganiseerd zoals's Werelds eerste eetbare bushalte voor de 'Geef kleur door-campagne' die een hoop publiciteit trok.


Veggipedia

Het NAGF moderniseerde de website Veggipedia en verrijkte deze met betrouwbare content. Van gemiddeld 300 paginaweergaven per dag in 2017, groeide het bereik naar gemiddeld vijfduizend dagelijkse bezoekers tot een totaal van ruim twee miljoen bezoekers per jaar. Veggipedia is de online encyclopedie met onder andere recepten, productinformatie en voedingsstoffen per product. GroentenFruit Huis neemt het beheer van Veggipedia over van NAGF.

'Als NAGF zijn we trots op de behaalde resultaten en bedanken we alle partners voor de samenwerking. Jammer dat we juist nu we vol op stoom zijn niet verder kunnen. Het was een uitdagend project dat ik met veel plezier heb gecoördineerd. Laten we voortbouwen op het werk dat reeds is verzet en de samenwerking blijven opzoeken, ook zonder het NAGF. Er ligt nog genoeg werk!', besluit coördinator Karin Bemelmans.Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer