PlantNet International vertegenwoordigt Nederlandse belangen op wereldmarkt

Om de internationale marktpositie van Nederland op de groeiende wereldmarkt voor plantaardige producten en greenhousetechnologie te versterken, gaan brancheorganisaties uit de verschillende sectoren nauwer samenwerken onder de nieuwe naam PlantNet International.

PlantNet+International+vertegenwoordigt+Nederlandse+belangen+op+wereldmarkt
© Twan Wiermans

De plantaardige brancheorganisaties intensiveren hun samenwerking met de oprichting van PlantNet International. Tot deze organisatie zijn toegetreden: GroentenFruit Huis (groente en fruitketen), Plantum (veredeling en uitgangsmateriaal), Royal Anthos (bloembollen en boomkwekerij), VGB (bloemisterij), NAO (aardappelen) en Avag (greenhousetechnologie).

Deze organisaties vertegenwoordigen samen het nationaal en internationaal opererende bedrijfsleven dat goed is voor een omzet van ongeveer 30 miljard euro op jaarbasis. Nederland is toonaangevend op de wereldmarkt voor plantaardige producten en greenhousetechnologie, constateert PlantNet International in een persverklaring.


Stimulans voor Nederlandse economie

Onder de juiste voorwaarden en met gericht beleid kan die toonaangevende rol volgens de koepelorganisatie verder worden uitgebouwd, waarmee een belangrijke stimulans wordt gegeven aan de Nederlandse economie.

PlantNet International richt zich als rechtsopvolger van Greenport Holland op sectoroverschrijdende vraagstukken. Het gaat dan om handelsbevordering, het wegnemen van handelsbelemmeringen, keuringen en het toezicht op keuringen. Maar ook om andere onderwerpen, zoals de internationale opdracht van de Topsectoren, duurzaamheid in afzetgerichte vraagstukken, internationaal betalingsverkeer en arbeidsmarktbeleid.

Anthos-voorzitter Henk Westerhof is benoemd tot voorzitter van PlantNet International. Verder is de voormalig directeur van GroentenFruit Huis, Gert Mulder, aangetrokken als secretaris van de nieuwe organisatie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer