Jongeren kopen flink meer groenten en fruit

In jongere huishoudens worden steeds meer groenten en fruit gegeten. Dit blijkt uit marktdata van GfK verkregen door GroentenFruit Huis.

Jongeren+kopen+flink+meer+groenten+en+fruit
© Twan Wiermans

Met name tweeverdieners en alleenstaanden onder de 40 jaar consumeerden aanzienlijk meer groenten en fruit in 2020. Van de jonge alleenstaanden kocht 17 procent meer verse groenten en fruit. Bij de tweeverdieners was er sprake van een toename van 14 procent. Dit staat beschreven op de website van Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF).

Een verklaring voor deze cijfers is dat jongere mensen over het algemeen vaker buiten de deur eten. Nu dat in de coronaperiode niet kan, steken ze meer tijd in het bereiden van maaltijden thuis. Dit concludeert GroentenFruit Huis op basis van de cijfers van GfK.

Ook de manier van bereiden verandert gedurende de coronacrisis. Mensen hebben meer tijd om zelf te koken en groenten te snijden. Dit resulteerde in een hardere stijging van de aankoop van onbewerkte groenten en fruit. Die nam in 2020 met 12 procent in volume toe, terwijl de aankoop van bewerkte groenten en fruit met 8 procent steeg.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer