De eetbare bushalte in Breda is een feit

De hele week kan iedereen die langs het bushokje in de Karnemelkstraat in Breda komt daar gratis groenten en fruit meenemen. Het is een ludieke actie van Nationaal Actieplan Groenten en Fruit, ZLTO, Curio Hotelschool en gemeente Breda. Doel is om aandacht te vragen voor het eten van meer groenten en fruit.

'Wij doen mee, omdat we het als vertegenwoordigers van de boeren belangrijk vinden om aan bewustwording te werken en te laten zien dat onze boeren dit lekkere en gezonde eten maken', meldt Kathleen Goense, algemeen directeur ZLTO.


© Rianne Seton

Bij de opening vonden de groenten en fruit gretig aftrek bij de voorbijgangers. De meesten namen vooral wat mee omdat het gratis was. Maar ook het gemak van het voorhanden hebben was een veelgehoorde reden. Studenten van hotelschool Curio vullen de bakken bij als ze leeg zijn. Tot en met 22 september kunnen voorbijgangers daar bijvoorbeeld een appel, snoepkomkommertje of paprika halen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer