NAGF en Food Cabinet starten campagne voor gezondere voedselomgeving
Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en Food Cabinet lanceerden vandaag, op Wereld Gezondheidsdag, de campagne 'Geef kleur door'. Hiermee willen de initiatiefnemers het bewustzijn over de belangrijke rol van groenten en fruit voor een duurzame en gezonde samenleving vergroten.
De Verenigde Naties (VN) hebben 2021 uitgeroepen tot International Year of Fruit and Vegetables, een jaar waarin wereldwijd extra aandacht is voor het belang van gezonde, duurzame voeding voor iedereen. De bij de campagne betrokken partijen willen de komende zes maanden door Nederland trekken en de omgeving verblijden met groenten en fruit. Dit meldt Food Cabinet.
Een campagnevideo en website zijn vandaag gelanceerd. Vanmorgen heeft Nadia Zerouali, TV chef en ambassadeur van 'Geef kleur door', een groente- en fruitpakket aangeboden aan verschillende politici als startsein van de campagne.
Politiek moet kleur doorgeven
De oproep richting de Kamerleden is duidelijk. De politiek moet zich in gaan zetten voor een gezondere voedselomgeving. Zij bepalen namelijk veel over het voedsel in Nederland: van suikertaks tot regels voor kindermarketing.
Een van de benaderde politici is Peter Valstar van de VVD. 'Meer groenten en fruit in onze voedselomgeving is belangrijk. Als groenten en fruit in het zicht ligt, gaan mensen het vanzelf meer eten. Zeker in deze coronatijd is wel gebleken dat gezond eten van belang is.'
Gezonder leven
Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care bij Erasmus MC en ambassadeur van de campagne beaamt dit. 'Wat we hebben geleerd van covid-19 is hoe belangrijk gezond leven is. En daar hoort ook goed en gezond eten bij. In het ziekenhuis zien we veel mensen met overgewicht en suikerziekte. Genoeg groenten en fruit eten is daarom zo belangrijk. Uiteindelijk kun je daarmee voorkomen dat je ernstig ziek wordt. En die covidkilo's moeten er ook weer af.'
Nederland staat voorop in de productie en verhandeling van groenten en fruit, maar met de consumptie ervan blijkt het bedroevend te zijn gesteld. Ruim 80 procent van de Nederlanders eet niet genoeg groenten en fruit. Onderzoek van het Voedingscentrum wijst uit dat de voedselomgeving een belangrijke rol kan spelen in het maken van gezonde keuzes.
Bekijk meer over:
Lees ook
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-

Case IH LUXXUM 100
2017, P.O.A.
-

Honda HF2417K4 HB
2018, P.O.A.
-

John Deere 6420 S met voorlader
Gebruikt, P.O.A.
-

Kuhn GF 17012 schudder
Gebruikt, € 34.000
Vacatures
Beleidsmedewerker Boomkwekerij
Royal Anthos - Hillegom
Teamleider teelt
IBN - Schaijk
Technisch Specialist
Pater Bloembollen - Spierdijk
Internationaal Accountmanager
Schaap Holland BV - Biddinghuizen
Stagiair(e) Redacteur Akker- en Tuinbouw
Nieuwe Oogst - NL
Weer
-
Maandag11° / 7°95 %
-
Dinsdag13° / 6°85 %
-
Woensdag13° / 8°20 %

















