Wolvenpaar gesignaleerd in Zuidwest-Drenthe

In het gebied rond het Drents-Friese Wold in Zuidwest-Drenthe is een wolvenpaartje gesignaleerd. Een cameraval van Staatsbosbeheer legde het tweetal onlangs vast op beeld.

Wolvenpaar+gesignaleerd+in+Zuidwest%2DDrenthe
© Vidiphoto

Volgens voorzitter Harry Oosterman van de gebiedscommissie Preventie Wolvenschade Drenthe gaat het vrijwel zeker om twee wolven. Nader sporenonderzoek moet daar nog uitsluitsel over bieden. In de afgelopen weken werden diverse aanvallen gemeld op schapen in dit deel van Drenthe. In één geval was er ook een dodelijke aanval op een kalf. Ook hier is er nog geen definitief uitsluitsel of het een wolvenaanval betrof.

Of het wolvenpaar zich definitief vestigt in het gebied, moet nog blijken. Gebeurt dat, dan is de kans groot dat er een roedel ontstaat. Zeker wanneer er nakomelingen komen. Het zou het tweede roedel wolven zijn dat zich hervestigt in Nederland. Op de Veluwe is dat al een feit.

De camerabeelden benadrukken volgens Oosterman nog eens het belang van het nemen van preventieve wolfwerende maatregelen door met name schapenhouders in Zuidwest-Drenthe. Provincie Drenthe heeft onlangs nog de vergoedingsregeling uitgebreid die dit stimuleert. Ook heeft de provincie voor dierenhouders die acuut gevaar vrezen, een noodvoorraad aan rastermateriaal voorhanden. Veel schapenhouders in het gebied houden hun schapen zo mogelijk binnen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer