Overijssel zet stappen om vee te beschermen tegen wolf

Overijssel krijgt een wolvencoördinator en twee wolvenveldwerkers die dierhouders in de provincie gaan adviseren op het gebied van bescherming tegen wolven en het voorkomen en afhandelen van schade.

Overijssel+zet+stappen+om+vee+te+beschermen+tegen+wolf
© Wikipedia

Dat hebben Gedeputeerde Staten van Overijssel besloten, mede op aandringen van de VVD, SGP en CDA. Die partijen hebben de overlast van wolven herhaaldelijk aangekaart bij het college.

De partijen drongen onder meer aan om op korte termijn in overleg te gaan met LTO Noord en andere betrokken organisaties om te bespreken welke preventieve maatregelen nodig zijn. Daar is nu gehoor aan gegeven door het college. De aan te stellen wolvencoördinator en wolvenveldwerkers gaan veehouders van kennis en advies voorzien.


Ook komen er noodsets op centrale plekken in Overijssel die dierhouders kunnen lenen als op een plek een zwervende wolf is gesignaleerd. Verder wordt onderzocht of er een waarschuwingssysteem kan worden opgezet om dierhouders snel te informeren op het moment dat er een wolf is gesignaleerd.


VVD: content

VVD-woordvoerder Landbouw & Natuur Wim Tutert is blij dat het college met concrete plannen komt. 'We hebben gevraagd om in risicogebieden maatregelen te nemen om betere bescherming te bieden tegen aanvallen van de wolf. Ik ben content met de aangekondigde stappen.'

In IPO-verband vindt ondertussen afstemming plaats over een gezamenlijke update van het wolvenplan inclusief afspraken rond preventie en schadeafhandeling. De veiligheid van mens en dier op het platteland is voor de VVD een belangrijke reden om het college wakker te schudden, zegt Tutert. 'Fijn dat de handschoen wordt opgepakt.'


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer