Sybren Attema nieuwe voorzitter FrieslandCampina

Sybren Attema is door de ledenraad van zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. vrijdag benoemd tot bestuurslid en voorzitter van de coöperatie. Zijn aanstelling geldt voor een termijn van vier jaar en gaat direct in.

Sybren+Attema+nieuwe+voorzitter+FrieslandCampina
© Nieuwe Oogst

Attema is daarnaast gelijktijdig benoemd tot lid en voorzitter van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V. 'Ik ben blij met het vertrouwen van de ledenraad. Ik ben zeer gemotiveerd om samen met de ledenraad, de leden-melkveehouders, het coöperatiebestuur, de raad van commissarissen en de executive board aan de versterking van FrieslandCampina te werken.'


Sybren Attema is de nieuwe voorzitter van FrieslandCampina.
Sybren Attema is de nieuwe voorzitter van FrieslandCampina. © FrieslandCampina

De prille voorzitter vervulde tot 2010 achttien jaar lang bestuursfuncties bij verschillende rechtsvoorgangers van FrieslandCampina. Als voorzitter van Friesland Foods was hij onder meer nauw betrokken bij de fusie van Friesland Foods met Campina. Daarna vervulde hij twee jaar lang het vicevoorzitterschap van de zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.. Hij legde in 2010 zijn bestuursfuncties neer en trad in dienst bij FrieslandCampina als regiomanager Dairy Development Programme in Zuidoost-Azië. Die rol vervulde hij tot 2019.


Volgens de RFC-statuten vereist een zetel in het bestuur een actief lidmaatschap van de coöperatie. Attema is oud-lid, daarom zijn als onderdeel van de benoemingsprocedure de statuten gewijzigd. Deze wijziging is van tijdelijke aard en vervalt na afloop van de bestuurstermijn van Attema.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer