Varkensvleesnotering Vion daalt 2 cent

De varkensvleesnotering van Vion voor week 40 daalt met 0,02 euro naar 1,31 euro. Door de lage prijzen op de Aziatische markten neemt de druk op de Europese binnenmarkt toe.

Varkensvleesnotering+Vion+daalt+2+cent
© Twan Wiermans

Binnen Europa neemt de druk op de afzetmarkten voor vlees verder toe. In China kelderen de interne vleesprijzen. De overheid neemt er binnenlands varkensvlees uit de markt voor 'staatreserves'. En het stimuleren van productieherstel na Afrikaanse varkenspest slaat er om in acties om de huidige Chinese zeugenstapel met 3 tot 4 miljoen dieren te krimpen.

De vleesconsumptie schijnt zich in China sneller te manifesteren dan verwacht en vleesvervangers blijken populair.


Meer spelers

Door het uitblijven van betere afzetmogelijkheden op de Aziatische markten, komen nu ook de Denen en Spanjaarden met steeds meer vlees op de Europese markt. Om voorraden weg te werken zijn in Duitsland onder andere Aldi en Lidl aan het stunten met Duits geproduceerd varkensvlees.

Dat de markt niet met nog meer varkensvlees wordt overspoeld, komt door flinke beperkingen in de bewerking en verwerking vanwege chronisch gebrek aan personeel, concludeert Varkenshandel Dijk.

Ook de handel in slachterijbijproducten, waarvan wordt gezegd dat daarvoor in Azië altijd een markt is, loopt stroef. Hier en daar worden ze door de lage opbrengsten zelfs voor destructie aangeboden. Dat kost op een heel karkas al snel 0,05 euro per kilo. Europa en dus ook Nederland moeten op zoek naar andere afzetkanalen, concludeert Roy Nillesen van Agro Consultancy.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer